Tuoteryhmät

Lisätiedot

Ajoesteet, puomit ja pollarit

Ajoesteillä, puomeilla ja pollareilla rajoitetaan tai estetään liikennettä mm. piha-alueilla ja kevyenliikenteen väylillä. Puomeilla voidaan myös hidastaa kevyen liikenteen vauhteja. Pollarit voidaan asentaa kiinteästi maahan tai voidaan valita irrotettava malli, jolloin pollari voidaan irrottaa maakiinnikkeestään esimerkiksi talveksi tai huoltoajoa varten. Esteiden suunnittelussa tulee ottaa huomioon mm. pelastustiet. Jos ajoesteelle on tarvetta pelastustiellä, tulee valita malli, joka on paikallisen pelastusviranomaisen hyväksymä. Helsingissä Pelastustielle voidaan laittaa Pelastuslaitoksen hyväksymällä kolmiolukolla varustettu puomi. Betonisia pollareita, esteitä ja porsaita löytyy useita eri vaihtoehtoja. Myös betonisia istutusastioita käytetään piha-alueilla rajaamiseen ja liikenteen estämiseen.

Hidastetöyssyt

Ajohidasteilla hillitään nopeuksia pihakaduilla, ennen risteyksiä ja suojateitä sekä muilla nopeuden alentamista vaativilla paikoilla. Hidastetöyssy kootaan keltaisista ja mustista paloista, joissa on lisäksi heijastimet. Töyssy tulisi lisäksi merkata havainnepylväällä ja liikennemerkillä mm. lumenaurausta varten.

Liikennepeilit

Paikoissa, joissa on rajoitettu näkyvyys, parannetaan turvallisuutta liikennepeilien avulla. Mm. pihateillä, pysäköintialueilla ja pihalta päätielle tultaessa voi olla paikkoja, joissa näkyvyys on huono. Liikennepeili voidaan kiinnittää seinään tai pylvääseen.

Ajoesteiden, töyssyjen ja liikennepeilien suunnittelu- ja asennuspalvelut ovat saatavana pääkaupunkiseudulla ja lähikunnissa.

Kiinnostuitko? Jätä tarjouspyyntö